Thuis-acteurs in musical 14-18 (Studio 100)

Studio 100 pakt in april volgend jaar met een indrukwekkende cast uit in de spektakelmusical ’14-18′. Jo De Meyere, Free Souffriau, Maaike Cafmeyer, Jelle Cleymans, Bert Verbeke, Louis Talpe, Jonas Van Geel, Lander Depoortere en Peter Van de Velde geven gestalte aan de hoofdfiguren in een verhaal van liefde, gemis, familie en vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. De regie van de musical is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

“Het wordt een boeiend spektakel voor een zo breed mogelijk publiek. Het scenario werd met respect voor de historische correctheid geschreven”, zei Hans Bourlon, samen met Gert Verhulst de drijvende kracht achter productiehuis Studio 100. De musical krijgt zijn première in april 2014 in de Nekkerhal in Mechelen. De eerste decorconcepten zijn al gebouwd. Er zijn vijf hoofdscènes, die het publiek een zo groot mogelijke beleving moeten geven. Met ongeveer 1.800 plaatsen in bioscoopopstelling op een mobiele tribune, die over een lengte van 150 meter kan rijden, draait alles rond beweging. De negen hoofdpersonages vertolken vijf vrienden en vier tegenspelers. De musical krijgt 20 nevenpersonages en 50 figuranten.

“We maken met ’14-18′ een puur verhaal over vriendschap en liefde. Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw, die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn?”, zo beschrijft regisseur Frank Van Laecke het concept van het verhaal.

Ticketprijzen:

Luxeplaats: 79,95 euro

Cat. 1: 59,95 euro

Cat. 2: 49,95 euro

Cat. 3: 39,95 euro

Parkeerticket: 8 euro

Musical 1418

 

Bron: hln.be