Sally-Jane Van Horenbeeck is kritiek op blinde ‘Thuis’-actrice beu

Sally-Jane Van HorenbeeckSally-Jane Van Horenbeeck pikt het niet langer dat ‘Thuis’-kijkers kritiek hebben op Ann Overath, die in de Eén-soap haar begeleidster Els speelt. “Ik moet een blinde spélen, en dat is al een hele uitdaging. Maar Ann, zij is geen professionele actrice, maar wel écht blind, en heel erg ziek”, reageert ze kwaad in Dag Allemaal. 

“Ik wil het die criticasters wel eens zien doen, een hele dag op de set staan in die omstandigheden. Mensen kunnen zo respectloos zijn en oordelen zo snel. Als ik lees wat ze allemaal over Ann durven schrijven!”, aldus Sally-Jane.

“Een draaidag bij ‘Thuis’ kan heel zwaar zijn, zelfs als je kerngezond bent. Je moet niet vragen hoe lastig dat voor Ann moet zijn. Zij heeft een ernstige vorm van suikerziekte, en moet drie keer per week naar de dialyse. Het is trouwens door die suikerziekte dat ze vijftien jaar geleden blind werd. Door haar ziekte heeft Ann ook geen gevoel meer in haar vingertoppen en tenen. Braille lezen is daardoor voor haar onmogelijk.”

 

Bron: http://www.vandaag.be/entertainment/141804_sallyjane-van-horenbeeck-is-kritiek-op-blinde-thuisactrice-beu.html