Leen Dendievel speelt transvrouw Kaat in “Thuis”

Leen Dendievel

 

Actrice Leen Dendievel uit Kortrijk neemt de rol van Kaat/Franky Bomans over van Jef Hoogmartens in de soap “Thuis” op Eén. Eind vorig jaar raakte in de soap bekend dat Franky naar de VS was gereisd voor een geslachtsveranderende operatie.

De actrice Leen Dendievel komt in het voorjaar bij de cast van de soap “Thuis” op Eén. Ze vertolkt de rol van Kaat Bomans.

Aan het einde van het vorige seizoen maakte Franky Bomans aan zijn moeder, Simonneke, bekend dat hij voortaan door het leven gaat als transvrouw Kaat. Franky reisde naar de VS om een geslachtsveranderende operatie te ondergaan en belde zijn moeder met het nieuws.

“Een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen”

Leen Dendievel zal in het nieuwe seizoen van “Thuis” de rol van Kaat Bomans voor haar rekening nemen. Dendievel vertolkte eerder al rollen in “16+”, “Spring” en “Emma”. Ze had ook gastrollen in onder meer “De kotmadam”, “Dag en nacht” en “Goesting”.

De in 1983 geboren actrice blijft haar televisiewerk combineren met haar werk in het theater. Ze speelt onder meer bij Theater aan de Stroom en de Komedie Compagnie.

“Ik ken bijna iedereen van de cast, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, heel fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen”, meldt Dendievel.

 

Bron: VRT – Deredactie.be