Leah Thys in Vlaanderen Vakantieland

Zuidwest-Engeland is een paradijs voor antiekliefhebbers. Vlaanderen vakantieland stuurt Thuis-actrice Leah Thys op ontdekkingstocht naar de Cotswolds in het hart van Engeland. Leah is een groot liefhebber van alles wat mooi is én van Engeland. Ze speurt er de vele antiekwinkels af op zoek naar echte ontdekkingen, met in haar kielzog twee antiekexperten, de zussen Beernaert.

Marleen en Katelijne Beernaert verzamelen en verkopen niet alleen antiek in hun antiekwinkel in Schilde, ze organiseren ook al jaren antiekreizen naar het mekka van antiek, Zuidwest- Engeland. De zussen trekken om de drie weken trekken naar Engeland, al twintig jaar lang.

TUSSEN ANTIEK EN ANDERE ENGELSE TRADITIES

De Cotswolds is letterlijk en figuurlijk hartje Engeland. Het Bokrijkgehalte lijkt er hoog. Maar het dorpje Castle Comb werd uitgeroepen tot het mooiste dorp van Engeland en filmploegen strijken er maar al te graag neer.

Hét antiekdorp van de Cotswolds is Tetbury, met amper twintig straten, maar met zeker even zoveel antiekwinkels. Leah en de zussen Beernaert beleven plezier aan het spel van afbieden en een goede prijs bedingen op hun antiekjacht. En de dames genieten ook van die andere typisch Engelse tradities zoals tea-time en croquet.

In haar geliefde Engeland doet Leah Thys nog veel andere ontdekkingen. Stratford-upon-Avon kende ze al door Shakespeare, maar er is ook het charmante dorp Bradford-upon-Avon. En dan is er ook nog Bath, met de kathedraal en het grote badhuis van de Romeinen. In die Roman Baths borrelt al duizenden jaren – en vandaag nog altijd – water van 46 graden op uit de grond. En daar hebben ze een heerlijk nieuw badhuis voor gebouwd.

EN VERDER

Vlaanderen Vakantieland stuurt niet allen Leah Thys op antiekreis in Zuidwest- Engeland, maar brengt ook een reportage over Newtopia, de staat van mensenrechten in Mechelen met Nic Balthazar en volgt Erika Van Tielen op natuurweekend in het Waalse Wéris.

 
Leah Thys is op 29 en 30 september te zien in Vlaanderen Vakantieland.

 

Bron: vrtfansite.be