Jef Hoogmartens (Franky) en Maxime De Winne (Tibo) nemen afscheid

Jef Hoogmartens en Maxime De Winne nemen afscheid van THUIS. De acteurs hebben vlak voor de zomervakantie hun laatste scènes voor de populaire Eén-reeks ingeblikt. De personages Franky en Tibo zullen wel nog tot eind oktober 2013 te zien zijn op Eén.

franky & tibo

Jef Hoogmartens en Maxime De Winne hebben, in overleg met de makers van THUIS, beslist om de veelbekeken Eén-serie te verlaten. Beide acteurs kijken met een erg positief gevoel terug op de samenwerking, maar gaan nu nieuwe horizonten en nieuwe professionele uitdagingen tegemoet.

Net voor de zomervakantie hebben Jef en Maxime hun laatste scènes voor THUIS ingeblikt, maar de kijkers zullen hen nog tot eind oktober 2013 aan het werk zien. Op dat moment zullen de personages in THUIS, Franky en Tibo, voor onbepaalde tijd uit de reeks verdwijnen.

 

Jef Hoogmartens, die de rol van Franky speelt, neemt afscheid van THUIS om meer tijd vrij te maken voor andere projecten:

“Al voor ik in THUIS meespeelde, was ik stappen aan het zetten om mijn grootste droom te verwezenlijken, met name een eigen dramareeks schrijven en creëren. Die stappen zette ik samen met Jonas Van Geel en Steve Aernouts, met wie ik de reeks Amateurs begon te maken.

Nu, iets meer dan twee jaar en 440 THUIS-afleveringen later, zijn die stappen vogelvluchten geworden. Over enkele weken starten de opnames van de reeks Amateurs en het wordt steeds moeilijker om dat te combineren met mijn werk bij THUIS. Dus heb ik de keuze moeten maken om de deur bij THUIS dicht te trekken om mijn grote droom te realiseren.

Ik heb mij ongelooflijk goed geamuseerd en wil de fantastische cast en crew van THUIS ongelooflijk hard bedanken voor een geweldige periode. En dat is geen vleierij omdat ik wegga, het is gewoon een feit dat je verdomme ver zal moeten reizen om een fijnere groep collega’s te ontmoeten dan die vaak zo schromelijk onderschatte bende van THUIS. Wat er nu met de figuur van Franky Bomans gebeurt, daar heb ook ik het raden naar. Ikzelf hoop dat het de James Bond of Doctor Who van België wordt, een rol die nooit verdwijnt, maar waar om de zoveel jaar een andere acteur zijn interpretatie aan mag geven. Maar dat laat ik over aan de makers.

Verder rest mij enkel nog de fans van THUIS te bedanken, die me willens nillens aanvaard hebben na mijn eerste stappen in het televisielandschap. Het is niet eenvoudig wat van jullie gevraagd werd, maar mede dankzij jullie heb ik heel snel het gevoel gekregen dat ik erbij hoorde. Waarvoor merci!”

 

Ook Maxime De Winne, die de rol van Tibo speelt, heeft plannen. Net als Jef neemt hij de tijd om de kijkers en zijn voormalige collega’s uitgebreid te bedanken:

“Beste fans, beste makers van THUIS,

Eerst en vooral wil ik jullie oprecht bedanken voor de twee prachtige jaren bij THUIS. Ik kijk met enorm warme gevoelens terug op de rol die ik mocht vertolken als Tibo.

Als acteur verlaat ik de Manhattanstudio stuiterend van energie. Ik heb twee jaar kunnen sprokkelen en ik wil daar nu wat creatiefs mee. Misschien niet meer enkel als acteur, waarschijnlijk ook niet meer elke dag op het televisiescherm. Die stekker trek ik er even uit. Zie het als een nieuwe start voor mezelf, met nieuwe kansen en mogelijkheden in de rol van ambitieuze artistieke duizendpoot.

Ik heb me verschrikkelijk geamuseerd in deze speeltuin. Maar ik ben een kolonist en ik moet verder onderzoeken. Ik ben niet enkel acteur en soms mis ik de artistieke vrijheid en de tijd om alles te kunnen blijven combineren. Ik zou maar twee jaar thuis meespelen en dus is deze belofte nu waarheid geworden. 

Zo sta ik met één voet in het theater bij rariteitenkabinet cirQ. Wij schuimen deze zomer weer alle grote festivals af en toeren in het najaar rond in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast blijf ik freelance aan het werk als publieksopwarmer en (radio)presentator, speel ik gastrollen in enkele nieuwe fictiereeksen en werk ik achter de schermen mee aan enkele nieuwe programma’s. Maar bovenal word ik opnieuw vader aan het einde van de zomer en wil ik genoeg tijd bij gezin en familie doorbrengen dit najaar.

Maxime, alias de enige echte Tibo – man van Franky”

 

De collega’s van THUIS willen Jef en Maxime ontzettend hard bedanken voor de fijne samenwerking en wensen hen beiden veel succes toe met hun nieuwe projecten.

 

Update: Jef (Franky) en Maxime (Tibo) zijn nog te zien tot en met maandag 28 oktober.

 

Afbeelding © VRT