Wat zal er gebeuren in de seizoensfinale?

Seizoensfinale 2016

Op vrijdag 24 juni is het de seizoensfinale. Er staat heel wat te gebeuren. De redactie van Showbizzsite zette alles op een rijtje. 

Let op: Indien je nog niets wilt weten, lees dan niet verder! 

 

Dit seizoen van Thuis werd gekenmerkt door een forse uitbreiding van de cast. Thuis begon het seizoen met 35 acteurs. Ondertussen is de cast uitgegroeid naar maar liefst 45 personages. Hierdoor kon men het tempo van de verhalen nog wat oprekken. Ook gaf men steeds meer ruimte aan de jeugd. Anciens als Jenny (Janine Bischops) en Leo (Walter Moeremans) kwamen amper aan bod. Hoewel men er nauwgezet op toekijkt dat niks van de reeds in april opgenomen slotscènes uitlekt, zal het de Thuis-kijker al duidelijk zijn dat er dit seizoen niet één, maar meerdere cliffhangers zitten aan te komen. Een overzicht.

Eén ding lijkt als een paal boven water te staan: de verhaallijn rond William (Luk De Koninck) gaat naar een hoogtepunt. Normaal was zijn bedrog al eerder aan het licht gekomen, maar de scenaristen hebben door nieuwe elementen toe te voegen aan het verhaal alles een half jaartje langer kunnen rekken. Het net rond William begint echter onvermijdelijk te sluiten. Tom (Wim Stevens) is enkele weken terug een nieuwe tactiek begonnen om de kerel te ontmaskeren, en William weet niet goed hoe hij hierop moet reageren. Tom begint ondertussen ook te merken dat zijn moeder zich ongerust maakt. Marianne (Leah Thys) vond immers een wapen in huis en dat bracht haar geloof in de oprechtheid van haar man aan het wankelen. Loopt dit fataal af?

Maar William heeft nog andere katten te geselen. Na een lange stilte moeit ook Hélène (Camilia Blereau) zich weer volop in de strijd. Ze wil wraak voor wat hij haar heeft aangedaan, en is een voorlopig nog onduidelijke samenwerking aangegaan met advocate Karin Baert (Kadèr Gürbüz). Het feit dat ze onlangs een brief kreeg voor de start van haar proces op 29 augustus, doet vermoeden dat Hélène ook volgend seizoen nog zal opduiken in de reeks. En dan is er nog Maggie Degreef (Els Maegerman), de zus van William. Blijft ze –onder dwang- haar broer steunen of doet zij nog een onverwachte zet?

Ook Olivia lijkt af te stevenen op serieuze problemen. Iemand maakt haar al maanden het leven zuur. Stiekeme foto’s van haar en Arne (Michiel De Meyer), een onbekende die drugs in haar drankje deed,… wie zit hierachter? De makers van Thuis doen uitschijnen dat Arne er zelf alles mee te maken heeft, maar dat is misschien te makkelijk. Is het dan Tamara (Tine Priem), die zich ontpopte tot hartsvriendin maar aanvankelijk Olivia niet kon luchten? Of zit de labiele Jessica (Ditte Jaspers) er voor iets tussen? Of is Olivia’s ex-vriend Lowie (Mathias Vergels) de schuldige? Tenslotte verdwijnt Lowie voor lange tijd uit de reeks. Misschien zelfs voorgoed.

Een andere cliffhanger die je bij Thuis al een tijdje voelt aankomen speelt zich af in De Withoeve. Daar heeft tijdens de finaleweek een groot evenement plaats, dat afloopt in de aflevering van vrijdag. Gaat daar iets mis? Een brand, instorting of ander groot onheil? De makers van Thuis lossen voorlopig niks. Nochtans zou die week net een hoogtepunt moeten worden voor Withoeve-eigenaars Peter (Geert Hunaerts) en Femke (Vanya Wellens). Hij is immers wekenlang bezig geweest om stiekem hun huwelijk te plannen. Zullen de twee zonder veel problemen in het huwelijksbootje kunnen stappen?
In het kader van de twintigste verjaardag van Thuis werden zopas ook twee anciens, gezichten van het eerste uur, even teruggehaald in de reeks. Zo kwam Bianca (Merel De Vilder) nog eens op bezoek bij haar familie, en ook Bennie (Mark Tijsmans) stond plots weer voor de deur. Die wending had niemand zien aankomen. De kijker zag al snel hoe de liefde tussen Bennie en zijn eerste lief Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck) niet helemaal is uitgedoofd. Na een leuke avond werd er reeds duchtig gekust. De scenaristen lijken Bennie niet zomaar in de reeks geschreven te hebben.

Afgelopen winter werd immers het vertrek van Peggy aangekondigd. Kiest zij voor een nieuw leven in Portugal, waar Bennie nu een hotel heeft? Het lijkt er alle schijn van te hebben. Mark Tijsmans verklapte al dat Bennie en Peggy in de eerste week van september samen uit de reeks verdwijnen. Veel kijkers vragen zich ook af wat er met publiekslieveling Eddy (Daan Hugaert) gaat gebeuren. Eddy is verantwoordelijk voor de dood van zijn kleinzoon en zit al een tijd in de gevangenis. Het heeft er alle schijn van dat hij daar nog lang gaat zitten. Hij komt nog slechts sporadisch in beeld.

Zijn ‘Nancy’ke’ (Ann Pira) blijft ondertussen niet bij de pakken zitten, en maakt fun met agent Dieter (Raf Janssen). Is een ongewoon liefdeskoppel in de maak? En hoe zal Eddy reageren als hij dat nieuws verneemt? Hetzelfde kan gezegd worden van Renzo (Frank Van Erum) en Charité (Aissatiou Diop). Blijft het bij wat geflirt, of durven ze de volgende stap in hun prille romance zetten? En verder zijn er nog een pak kleinere vragen die blijven sluimeren bij de ruim één miljoen mensen die van maandag tot en met vrijdag trouw naar Thuis op Eén kijken.

Onlangs was te zien hoe Judith (Katrien De Ruysscher) en Toon (Bill Barberis) bijna opnieuw hadden gekust, een jaar nadat Toon al eens zijn gevoelens voor de dokter uitte. Komt er nu eindelijk meer? En wat met Adil (Nawfel Bardad-Daidj) die getuige was van het tafereel. En komen Frank (Pol Goossen) en Simonne (Marleen Merckx) nog terug samen? De twee lijken mekaar toch niet te kunnen missen. Hun dochter Kaat (Leen Dendievel) blijft voor een wig tussen de twee zorgen. Jessica dringt dan weer binnen in het privé-leven van dokter Ann (Monika Van Lierde) en haar vriendin Mayra (Muriel Bats).

De labiele vrouw die helemaal met zichzelf in de knoop ligt, heeft nog niet in haar kaarten laten kijken. Maar één ding voelt iedereen aankomen: haar bezoekjes bij het lesbische koppel lijken de voorbode van groot onheil dat zich weldra in Thuis zal aankondigen. Krijgen we dat mogelijke drama tijdens de seizoensfinale van vrijdag 24 juni 2016 te zien? De laatste aflevering is op 24 juni op Eén te zien en duurt zoals elke finale vijftig minuten. Ondertussen lopen in de studio reeds de opnames voor oktober. Nog tot eind juni zijn de acteurs aan het werk, om dan een maandje op vakantie te gaan. Op het scherm keert Thuis na de zomer terug op maandag 29 augustus.

 

 

Bron foto: VRT

Bron tekst: Showbizzsite