Verlossende antwoorden bij start van 20ste ‘Thuis’-seizoen

thuis-grabs-reeks20_1Wie kan Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie is het mysterieuze slachtoffer dat betrokken is bij het ongeval? Overleven Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slagen Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden vanaf 1 september in het twintigste seizoen van ‘Thuis’. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

 


Samen met de school gaat op 1 september ook het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ van start. Na drie maanden aftellen krijgen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

Kan iemand Peggy tegenhouden?
Na maanden van frustraties en opgekropte woede is de tikkende tijdbom van Peggy afgelopen seizoen ontploft: ze ontvoert Lucas. Volledig buiten zinnen loopt ze samen met het zoontje van Femke en Peter het water in, de dood tegemoet. Gelukkig heeft Frank Peggy zien weglopen met Lucas; hij gaat hen in volle vaart achterna. Ook Rosa hoort wat Peggy gedaan heeft en ze haast zich er in paniek naartoe. Het is een race tegen de klok, want zowel Frank als Rosa beseffen dat hun dochter diep zit en tot veel in staat is … Kan iemand Peggy op tijd tegenhouden, of komt alle hulp hopeloos te laat?

Op de babyborrel barst intussen de chaos los. Femke en Peter staan doodsangsten uit na de plotse verdwijning van hun zoontje. Terwijl Femke, overmand door angst, wordt opgevangen door Nancy, licht Peter de politie in. Al snel leggen ze de link met Peggy. Eddy zweert alles te doen om zijn petekind veilig en wel terug te krijgen en Peggy te laten boeten … al is het het laatste dat hij doet!

Geert blijft hoofdverdachte
Na hun bezoek aan het huis van Geerts moeder keren Judith en Tom zwaar teleurgesteld terug naar huis: Emma is nog steeds spoorloos. De politie besluit het huis toch grondig te onderzoeken op DNA en andere sporen, en er wordt een officieel opsporingsbericht verspreid. Voor zowel Judith en Tom als voor de politie blijft Geert Smeekens de hoofdverdachte – hij is eveneens spoorloos. Vindt de politie iets dat naar Emma verwijst of is het een dood spoor? Elke dag die voorbijgaat zonder Emma, is een marteling voor Judith en haar familie. Ze leven in een nachtmerrie waar maar geen einde aan lijkt te komen, en dat weegt steeds zwaarder op Judith. Ook Stan merkt dat, en hij besluit zich ook te moeien met het onderzoek…

Totale chaos voor Ann
Voor Ann begint het twintigste ‘Thuis’-seizoen in totale chaos. Ze herkent het slachtoffer van het auto-ongeval en merkt meteen dat het heel ernstig is. Ann is zwaar onder indruk en licht de familie van het slachtoffer in. Maar wanneer ze hoort welk drama zich ondertussen heeft afgespeeld in haar eigen gezin, krijgt ze pas echt een zware opdoffer te verwerken. Ann probeert zich sterk te houden voor Sandrine, maar ze maakt zich ernstige zorgen om Mayra en hun kindje. Ook de toestand van Marianne is allesbehalve geruststellend. Ann doet haar best om de kalmte te bewaren en haar familie te steunen, maar dat wordt hoe langer hoe moeilijker. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen? Is dit nu begin van een eeuwige vete? Of zal ze ooit nog rust vinden met haar gezin?

Spanning in de lucht
Het eindejaarsfeest van Olivia, Lowie en Jana is nu pas echt in gang geschoten. Maar Jana zit met de plotse kus van Lowie en Olivia in haar hoofd. Olivia daarentegen vertoeft in de zevende hemel, en merkt helemaal niet dat Lowie wat in de war is na de kus. Zeker wanneer Lowie oog in oog staat met Jana, en ook daar duidelijk nog steeds romantische spanning in de lucht hangt… Bij Lowie steekt de twijfel de kop op: was die kus met Olivia wel zo’n goed idee?

Heeft de romance van Olivia en Lowie een toekomst met Jana in de buurt? En hoe gaat het met tortelduiven Paulien en Adil, die nogal plots en onverwachts in elkaars armen terechtkwamen? Komt het nu eindelijk tot een huwelijk tussen Rosa en Waldek in deze tumultueuze tijden? Zal de liefde hoogtij vieren?

Maar eerst: opwarmen met de seizoensfinale
Ook dit jaar wordt de extra lange en superspannende seizoensfinale van ‘Thuis’ (de voorlaatste en laatste aflevering van seizoen 19) hernomen op Eén, en dat op zondag 31 augustus om 20.00 uur, net na ‘Het Journaal’. Het is de ideale voorbereiding voor de start van het nieuwe seizoen op maandag 1 september.

Beleef het online
Vanaf 18 augustus kunnen de ‘Thuis’-fans opnieuw terecht op de website, de Facebook-pagina en op Twitter voor net dat ietsje meer over ‘Thuis’. Beleef het online via http://www.een.be/thuis,http://www.facebook.com/thuisopeen en #thuisopéén.

Nieuw boek over ‘Thuis’
Op 25 september verschijnt Doodgezwegen, een nieuw boek over ‘Thuis’. Doodgezwegen vertelt het verhaal van Lowie en zijn tijd in Mexico. Het is een periode van vlucht, van dreiging en van dodelijk zwijgen. In het boek komen een aantal verrassende dingen aan het licht die de kijker (nog) niet op televisie zag. En die de toekomstige verhouding tussen Lowie en zijn vader nog meer op de proef zal stellen.

De volgende maanden en jaren zullen er nog enkele boeken verschijnen over vertrouwde ‘Thuis’-personages, in de reeks Wat u (nog) niet zag op tv. Het zijn stuk voor stuk verhalen die (nog) niet op televisie te zien waren, maar wel duidelijk verband houden met wat er al is verteld of nog zal verteld worden in ‘Thuis’ op Eén. Wie de ‘Thuis’-boeken leest, weet meer.

Doodgezwegen is geschreven door Ria Maes en uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

‘Thuis’, van maandag tot en met vrijdag om 20.10 uur, vanaf 1 september op Eén. Herhaling extra lange seizoensfinale: op zondag 31 augustus om 20.00 uur op Eén.