Onderscheid tussen fictie en werkelijkheid moeilijk voor thuisfans

0d0b0cbc-d2d4-11e4-850a-d046757561e1_web_scale_0.528169_0.528169__In de Eén soap ‘Thuis’ zijn het woelige, romantische tijden voor Lowie (Mathias Vergels), Olivia (Moora Vander Veken) en Jana (Joy-Anna Thielemans). De goede vrienden zijn in een driehoeksverhouding verzeild geraakt. Maar voor Jana is het niet complex genoeg: zij flirt ook nog met toon (Bill Barberis). Alle passionele ontwikkelingen op het scherm achtervolgen de bekende Vlamingen tot op straat. Dat schrijft Tv Familie.

Volgens Vergels spreekt niemand hem op straat aan over zijn verhaallijn. ‘Nochtans is Lowie in deze situatie de klootzak. Hij bedriegt zijn lief met haar beste vriendin’, zegt hij in het weekblad. Ook zijn mannelijke collega Bill werd op straat nog niet veel aangesproken.

De meisjes daarentegen, merken meer dat hun verhaallijn doorsijpelt naar de realiteit. ‘Oma’s en mannen komen me waarschuwen voor Lowie. Ze vragen of ik niet door heb dat hij me aan het bedriegen is’, zegt Moora Vander Veken in het interview. Volgens haar vinden mensen het moeilijk om fictie en realiteit van elkaar te scheiden.

Joy-Anna Thielemans kan dan weer een pak minder op medelijden rekenen. ‘Mij noemen ze een slet’, zegt ze in het weekblad. ‘Eindelijk’, zegt Thielemans. ‘Ik was altijd het brave meisje en nu heb ik iets ondeugends uitgespookt. Ik ben blij met deze verhaallijn, want ik kan er veel emoties in leggen.’

De ‘Thuis’-fans verdelen zich op social media in twee kampen Team Lowivia en Team Lowana. Het eerste team vindt Lowie en Olivia een mooi koppel en vindt dat Jana zich niet meer moet moeien. Team Lowana vindt dan weer net het omgekeerde. Voor alle duidelijkheid: in het interview met het weekblad zeggen de vier acteurs dat ze in het echte leven nooit in zo’n situatie zouden willen zitten.

Bron: http://www.gva.be/cnt/dmf20150325_01597507/driehoeksverhouding-achtervolgt-thuis-acteurs