Myriam Bronzwaar neemt afscheid van “Thuis”

Myriam Bronzwaar

We hebben Myriam Bronzwaar (Julia) vorige week voor de laatste keer zien spelen in “Thuis”. De afgelopen weken ging het bijzonder slecht met Julia nadat ze ontdekte dat Waldek haar bedroog met haar beste vriendin Simonne. Sinds vorige week was Julia spoorloos. 

Vanmorgen was er via verschillende Vlaamse media te lezen dat Myriam Bronzwaar in alle stilte afscheid heeft genomen van “Thuis”. De “Thuis”-kijkers blijven met heel wat vragen zitten, die wellicht de komende weken uitgeklaard zullen worden. De redactie van Showbizzsite zette volgend artikel online:

 

Wie dacht vrijdagavond te kunnen kijken naar een ontspannende aflevering van Thuis op Eén had het volledig mis. Het was de trouwe en aandachtige kijkers van Thuis misschien al opgevallen maar Julia was al een week niet meer in de dagelijkse soap op Eén te zien. Wellicht zullen Julia niet meer zien want het lijkt erop dat Waldek haar een kopje kleiner heeft gemaakt. Er was de afgelopen maanden niet de minste aanwijzing dat Julia uit Thuis zou verdwijnen maar het is op vraag van actrice Myriam Bronzwaar dat de makers van Thuis haar uit de reeks hebben geschreven.

Dat een personage gedurende enkele dagen of zelfs een paar weken geen enkele keer in Thuis te zien is, dat komt wel eens vaker voor. Maar er was wel degelijk een aanwijzing dat Myriam Bronzwaar uit Thuis zou verdwijnen. Dat vertelt producter Hans Roggen in een gesprek met de Showbizz-Site. “Sinds een goede week is Julia niet meer te zien in de generiek van Thuis”, klinkt het. Myriam Bronzwaar had een goede reden om zich uit de reeks te laten schrijven.

De actrice kreeg op korte tijd heel wat aanbiedingen om wat in het theater te gaan doen en de actrice besloot resoluut voor het theater te kiezen. . Actrice Myriam Bronzwaar legt dit weekend in de Mediahuis-kranten uit dat ze zichzelf uit de reeks heeft laten schrijven. Ze was voor het laatst op 17 november te zien. Die aflevering werd al begin augustus gedraaid. Sindsdien heeft ze niet meer op de set gestaan. Momenteel is Myriam Bronzwaar samen met onder andere Lucas Van den Eynde te zien in De Rozenoorlog in de rode zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

Heel wat mensen reageren verrast op het vertrek van Myriam Bronzwaar bij Thuis. Myriam Bronzwaar had een leuke rol in Thuis, had behoorlijk wat draaidagen en dus ook ‘werkzekerheid’. Wat bezielt een actrice om een rol op televisie te laten liggen voor een rol in het theater? Myriam was niet bereikbaar om verder tekst en uitleg te geven. Logisch ook want op het moment dat bekend raakte dat Myriam zich uit Thuis heeft laten schrijven, stond Bronzwaar op het podium van het Fakkelteater. Hans Roggen bevestigt ons dat Myriam echt wel voor het theater gekozen heeft. Myriam Bronzwaar nam de beslissing om zich uit Thuis te laten schrijven niet omdat bijvoorbeeld Janine Bischops en Chris Boni ook uit Thuis verdwenen zijn. Het zat Julia niet altijd mee in Thuis. Julia was drie keer getrouwd, meerbepaald met Pierre Snackaert, Cois Pelckmans en met Luc Bomans. Het vertrek van Myriam Bronzwaar zorgde voor enkele nieuwe kansen bij de scenaristen van Thuis. Zij stevenen af op een bijzonder spannende verhaallijn. In de uitzending van vrijdag 25 november werd Waldek geconfronteerd met zijn vingerafdrukken op een bebloed mes, en kwam hij in nauwe schoentjes terecht in verband met de verdwijning van Julia.

Het grote nieuws is dat ze in Thuis een nieuwe moordzaak hebben. De politie trekt al bij al snel de conclusie dat Waldek verdachte nummer één is. De vingerafdrukken van Waldek op het mes met bloed erop maken het de politie dan ook vrij makkelijk. Julia en Waldek hadden de laatste tijd ook wel vaak ruzie. Maar wat bezielde Waldek om een misdaad te begaan? De fans van Thuis zullen de komende weken ongetwijfeld weer spannende tijden beleven, daar twijfelen wij geen ogenblik aan.

 

Bron: Showbizzsite.be