Mark Willems verlaat de thuisset

Fans van ‘Thuis’ zullen nog maar eens afscheid moeten nemen van een legendarisch personage in de Vlaamse soap.Niemand minder dan Luc Bomans (gespeeld door Mark Willems), die al 23 seizoenen lang een oude gediende is in de reeks, zal uit de reeks worden geschreven. Ook voor Mayra (gespeeld door Muriel Bats) hebben de scenaristen geen plaats meer.

23 seizoenen trouwe dienst

Al sinds de 65ste aflevering in 1996 – de reeks zit nu aan aflevering 4.313 – vertolkt Mark Willems in Thuis de rol van Luc Bomans, de broer van Frank. Sinds een spraakmakende poging tot zelfdoding in 2015 zit Luc in een rolstoel: hij raakte verlamd en liep door zuurstoftekort ook een mentale beperking op.

Op die manier waren de mogelijkheden in het verhaal voor Luc Bomans beperkt. Acteur Mark Willems zou mede om die reden beslist hebben te stoppen met de rol. Op welke manier zijn personage aan zijn eind zal komen, is nog niet bekend.

Niet de enige

Ook actrice Muriel Bats (49) zal ‘Thuis’ binnenkort verlaten. Zij speelde sinds 2011 de rol van Mayra Magiels, jarenlang de vriendin van dokter Ann (Monika Van Lierde) en niet al te beste vrienden met haar schoonmoeder Marianne (Leah Thys). Momenteel is Mayra in de reeks nog zwanger van Waldek (Bart Van Avermaet). Toch vonden de scenarioschrijvers dat ze stilaan klaar waren met Mayra. Zij zal in de loop van volgend jaar uit het verhaal worden geschreven.

Het ziet er dus naar uit dat er de komende maanden heel wat plaats is voor vers bloed in de reeks, want vorige week maakte ook al Frank Van Erum bekend dat aan zijn rol als Renzo Fierens na drie jaar een einde komt. Zijn tv-vriendin Charité (Aïssatou Diop), in het echte leven op bevallingsverlof, verdwijnt ook uit de reeks.

Bron: nieuwsblad.be