Het ‘slurfke’ komt niet in de winkel

Eddy (Daan Hugaert) commercialiseert zijn Slurfkesbier. Maar het blijft bij fictie. In werkelijkheid bestaat het bier niet en drinken de acteurs iets anders.

In Thuis loopt momenteel een opvallende verhaallijn rond het Slurfkesbier, een brouwsel van Eddy (Daan Hugaert), Waldek (Bart Van Avermaet) en Frank (Pol Goossen). De drie trachten het bier nu te commercialiseren en verkopen. Voorlopig lijkt dat goed te gaan, want een geïnteresseerde brouwer wil hen 30.000 euro geven voor het recept.

Ligt het Slurfkesbier, net zoals het bier uit het populaire Eén-programma Tournée Générale en het vroegere Wittekerkebier, binnenkort ook echt in de winkelrekken? “Voorlopig zijn er geen plannen om het Slurfke te commercialiseren”, zegt Thuis-producer Wim Janssen. “Er bestaat namelijk ook geen ‘echt’ Slurfkesbier. Tijdens de opnames drinken de acteurs iets anders.”

We kunnen echter geen exacte details geven over het bier dat we gebruiken voor het Slurfke omdat dit wel eens verschillende bieren durven zijn. Ook worden er ons soms speciaal gekleurde proefbrouwsels geleverd door Biercentrum Delvaux”, zegt Janssen.

Thuis nadert stilaan het seizoenseinde. Vast staat dat ook na de zomer het verhaal rond het Slurfke nog verder gaat.

 

Discussiëren over dit onderwerp kan op het forum.