Franky en Tibo trouwen in een niet te missen dubbelaflevering van Thuis !

Op vrijdag 1 juni, in de laatste aflevering van het zeventiende seizoen, geven Franky en Tibo elkaar hun jawoord in Thuis. Iedereen doet zijn uiterste best om er voor hen de mooiste dag van hun leven van te maken, maar zoals dat op trouwfeesten wel vaker gebeurt, komen later op de avond de onderliggende spanningen bovendrijven. In een ongemeen spannende dubbelaflevering zien de kijkers hoe de mooiste dag van Franky en Tibo helemaal anders uitdraait dan de kersverse bruidegoms hadden gedacht.

Met de nodige zenuwen maar stralend van geluk treden Franky (Jef Hoogmartens) en Tibo (Maxime De Winne) op vrijdag 1 juni in het huwelijksbootje. Iedereen is aanwezig en alles loopt vlot. Voor Frank (Pol Goossen) blijft het vreemd om zijn zoon met een man te zien trouwen, maar tot grote opluchting van Simonne (Marleen Merckx) doet hij zijn best om zich te gedragen. Na het officiële moment op het stadhuis, trekt het hele gezelschap naar Zus & Zo voor het echte trouwfeest, met alles erop en eraan. Dj Bram (Bert Verbeke) verrast het pasgetrouwde koppel met een originele en vooral memorabele “speech”, en zorgt ervoor dat de sfeer er meteen goed inzit. Maar de onderliggende spanningen maken dat die gezellige sfeer wel eens snel zou kunnen omslaan …

PRIL HUWELIJKSGELUK BEDREIGD?

Terwijl Franky en Tibo met volle teugen genieten van hun dag, zetten enkele gebeurtenissen op het feest en daarbuiten ontwikkelingen in gang die het leven van alle betrokkenen voorgoed zullen veranderen:

 

EEN SLURFKE TE VER

De Slurfkes die Frank op het feest iets te vlot achterover slaat om zich doorheen de dag te helpen, beginnen stilaan een invloed te hebben op zijn gedrag en zijn humeur. Simonne probeert zijn kuren zo veel mogelijk te negeren, want ze wil liever geen scène op het trouwfeest van haar zoon. Maar naarmate de avond vordert en Frank zich steeds asocialer gedraagt, groeit haar ergernis en kan ze een confrontatie niet meer vermijden.

 

DE VONK SLAAT OVER

Geïnspireerd door de romantiek van het trouwfeest, laat Luc (Mark Willems) zich door Franky overtuigen om Julia (Myriam Bronzwaar) ten dans te vragen. Net dan duikt een verbitterde Guy (Erik Goris) als ongewenste gast op in Zus & Zo … Ook Bram en Jana (Joy Anna Thielemans) voelen de vlinders hevig fladderen, zeker nu ze al een hele dag hun uiterste best hebben gedaan om uit elkaars buurt te blijven om hun dartele verliefdheid verborgen te houden voor Tibo. Maar op het avondfeest vinden ze dan toch een moment om even alleen te zijn en van elkaars gezelschap te genieten. Helaas voor hen blijft hun intieme moment niet onopgemerkt …

 

KASPER HEEFT EEN PLAN

Tussen het feestgedruis door maakt Kasper (Mattias Van de Vijver) zich klaar om te vluchten. Hij heeft een plan uitgewerkt om aan geld te raken, zijn schuldeisers af te betalen en dan als een dief in de nacht te vertrekken, buiten het medeweten van Rosa en Waldek om. Maar een onverwachte gebeurtenis maakt een abrupt einde aan zijn plannen.

 

FEMKE OP EEN EMOTIONELE ROLLERCOASTER

Femke (Vanya Wellens) feest niet mee, zij houdt Taxi Leo draaiende. Een gezellige babbel met Tim (Jeroen Lenaerts) heeft haar een boost gegeven. Ze voelt zich eindelijk weer wat beter en is klaar om een nieuwe start te maken. Ze raapt al haar moed bij elkaar om de confrontatie met Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck) en Peter (Geert Hunaerts) aan te gaan en zich bij hen te verontschuldigen. Maar de confrontatie loopt helemaal uit de hand en Femke krijgt opnieuw een stevige mentale dreun. Alle positieve energie verdwijnt in één klap uit haar lichaam en ze wil niks liever dan naar huis gaan. Maar ze moet nog één rit doen. Om zich wat op te peppen, snuift ze een lijntje coke, maar dan loopt alles vreselijk mis …

 

DE PASSIE LAAIT HOOG OP

Ten huize Marianne (Leah Thys) is er weinig sprake van romantiek. Sinds Geert (Peter Rouffaer) tegen de zin van Marianne heeft beslist om mee te investeren in de brouwerij, is de verstandhouding tussen Marianne en Geert tot ver onder het vriespunt gedaald. Marianne krijgt het steeds moeilijker om haar gevoelens voor David (Bob De Moor) onder controle te houden en Geert pikt het grillige gedrag van Marianne niet langer. Marianne veinst dat ze ziek is, zodat Geert alleen naar het trouwfeest van Franky en Tibo gaat. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om David uit te nodigen bij haar thuis voor een romantisch onderonsje. De passie laait hoog op.

 

Uitgebreid discussiëren over dit onderwerp kan op het forum.

 
Beeldmateriaal © VRT