“De serie Thuis is stouter geworden”

Wie dacht dat de Belgische soaps een flauw afkooksel zijn van Amerikaanse producties heeft het danig mis. Ook in Thuis durven ze gewaagde thema’s zoals pedofilie en verkrachting aansnijden. Al vinden de makers zelf ook dat de serie doorheen de jaren “stouter” is geworden.

de-serie-thuis-is-stouter-geworden_644x437“Laat ons zeggen dat we dieper durven keuteren omdat de kijker anno 2014 meer gewoon is. ‘Breaking Bad’ en ‘Game of Thrones’ hebben een andere manier van vertellen en stellen andere verwachtingspatronen. Nu zie je zelfs het hoofdpersonage in een tv-reeks onthoofd worden. Dat was vroeger ondenkbaar”, vertellen Stef Wouters en Wim Janssen in Het Belang van Limburg.

“Thuis is niet zomaar een doordeweekse soap. Neem Peggy en Toon. Veel kijkers voorspelden dat dat een koppel zou worden. Vroeger was dat ook zo. Maar nu wijst Toon Peggy af. Voor de kijker is het prettig om eens niet gelijk te krijgen. We gaan niet altijd meer voor het meest vanzelfsprekende. Of we iets speciaals gaan doen voor de 20ste jaargang die in september start? We zijn er mee bezig geweest, maar op de duur functioneer je niet meer zoals het moet. Je zoekt naar iets bijzonders. Alleen omdat het voor een jubileumreeks is. Alsof de vorige 19 jaargangen minder belangrijk waren. Met de bouwstenen die er liggen, bouwen we opnieuw een straf verhaal. Dat is altijd onze intentie en dat blijft zo.”

 

Bron: she.be
Afbeelding © VRT