De cliffhangers van seizoen 22

Cliffhangers 2017

Gisteren keken we massaal naar de seizoensfinale van Thuis. We bleven achter met heel wat vragen. De antwoorden van deze vragen zullen we pas vanaf maandag 28 augustus te weten komen. Deredactie.be zette de cliffhangers van de seizoensfinale eventjes op een rijtje…  OPGELET: mogelijke spoilers! 

Wat is er met Waldek gebeurd? 

Sinds een week is Waldek Kozinsky (Bart Van Avermaet) spoorloos verdwenen. De afgelopen dagen was al gebleken dat Simonne Backx (Marleen Merckx), haar man Frank Bomans (Pol Goossen) en Eddy Van Notegem (Daan Hugaert) hem vlak voor zijn verdwijning nog hebben gezien. Maar wat is met hem gebeurd?

Eerst het goede nieuws: Waldek leeft! Wel is hij ernstig gewond en zit hij gevangen in een vochtige kelder. Daar is hij aan handen en voeten aan een stoel vastgebonden, zo blijkt uit de laatste beelden van de aflevering. Wie hem vasthoudt, blijft voorlopig een mysterie. Waldek krijgt haar of hem te zien en reageert vol ongeloof, maar de camera verklapt niet wie hij in de ogen kijkt.

Met wie is Sandrine meegegaan?

In een poging de zinnen van Sandrine wat te verzetten, besluit meemama Mayra Magiels (Muriel Bats) haar mee te nemen naar een tropisch zwemparadijs. Vlak voor ze vertrekken, vertelt Mayra haar dat ze nog even een boodschap moet doen.

Sandrine blijft alleen in het appartement achter en zet een dvd van “F.C. de kampioenen” op. Plots klopt iemand op de deur en doet Sandrine buiten beeld open. Even later is de kamer leeg, terwijl de tv nog speelt. Met wie is Sandrine meegegaan? Kent ze haar of hem? Of was het een onbekende vrouw of man?

Julia vergiftigt Luc, blijft hij in leven? 

Julia Van Capella (Myriam Bronzwaar) is nog steeds op wraak op haar ex-partner Luc Bomans (Mark Willems) belust. Nadat ze hem vorige week zwaar had verbrand door hem met kokend water te overgieten, dient ze hem nu zelfgebakken koekjes toe waarin ze een onbekende stof heeft gemengd.

Luc valt uiteindelijk in slaap of hij verliest het bewustzijn. Hierop trekt Julia rubberhandschoenen aan en verwisselt ze de gifkoekjes met gewone koekjes. Op de tafel voor hem legt ze een leeg potje medicijnen zodat het lijkt alsof Luc zelf een overdosis pillen heeft genomen. Wat heeft Julia precies aangericht? En vooral: overleeft Luc de vergiftiging?

Is Olivia zwanger?

Trouwe fans hadden het vast al opgemerkt: Olivia Hoefkens (Moora Vander Veken) maakt al een poosje een afwezige indruk. Nu is ook duidelijk waarom: ze is mogelijk zwanger. Ze koopt een predictor en doet de test. Het blijft evenwel tot na de zomer wachten om te weten of die positief of negatief is. Haar vriend Arne Guns (Michiel De Meyer) heeft hoe dan ook nog niks in de mot.

Komt het goed tussen Nancy en Dieter?

De onrust en twijfels die tussen Nancy De Grote (Ann Pira) en Dieter Van Aert (Raf Jansen) waren gerezen nadat ze waren gaan samenwonen, zijn helemaal van de baan. Meer dan ooit zijn ze stapelverliefd op elkaar.

Dieter wil hun relatie een stapje hoger tillen en besluit Nancy ten huwelijk te vragen. Dat doet hij vreemd genoeg terwijl ze het restaurant van de Withoeve aan het schoonmaken is. Is het zijn ongelukkige timing? Is Nancy toch niet zo zeker van haar stuk? Of kan ze haar vorige liefde Eddy dan toch niet vergeten? Hoe het ook zij: zonder “ja” of “nee” te antwoorden, stormt ze totaal overstuur het restaurant uit en laat ze Dieter verbouwereerd achter.

En dan nog dit…

Steven Lambrechts (Ben Van Ostade) veegt Karin Baert (Kadèr Gürbüz) in het advocatenkantoor de mantel uit over het feit dat ze het bestaan van hun zoon Kobe Baert (Sid Van Oerle) al die jaren voor hem heeft verzwegen. Uiteindelijk verlaat hij haar met de woorden dat hij haar nooit meer wil zien. Wanneer Tom De Decker (Wim Stevens) haar wil troosten, begint ze hem hevig te kussen. Zal Judith Van Santen (Katrien De Ruysscher) hen deze keer wél betrappen?

Ann De Decker (Monika Van Lierde) spreekt opnieuw af met Jessica Engels (Ditte Jaspers) in de Frens. De twee maken een fles cava soldaat en belanden op de loft van Ann. Daar probeert de dokter nog even weerstand te bieden, maar algauw gaan ook zij aan het kussen en duiken ze de slaapkamer in.

 

Bron foto: VRT

Bron tekst: VRT Deredactie.be – Alexander Verstraete