Daan Hugaert in de politiek

GENT – Daan Hugaert (62), acteur in bekende televisiereeksen als ‘Witse’ en ‘Thuis’, komt in Gent als onafhankelijke kandidaat op de 48ste plaats van de kartellijst SP.A-Groen te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. ‘Ik vind dat het beleid in Gent mag worden voortgezet’, zegt hij.

In Thuis is hij Eddy Van Noteghem en in Witse hoofdinspecteur Romain Van Deun, maar acteur Daan Hugaert (62) is nu ook een politicus. Op 14 oktober staat hij als onafhankelijk kandidaat op de SP.A-Groen-lijst in Gent. ‘Het is de eerste keer dat ik dit doe en ik heb nooit een partijkaart gehad. Ik ben ook niet van plan mij er één aan te schaffen. Maar nu ben ik uitgenodigd om op de lijst te staan, en ik wil gewoon een goed project ondersteunen’, zegt hij.

Hugaert is van mening dat het beleid in Gent mooie zaken heeft gerealiseerd. ‘Het zou niet goed zijn dat dat beleid wordt afgestraft en andere partijen, die ik liever niet zie komen, de macht zouden verwerven. Ik wil ook ingaan tegen de verzuring en het aanhoudende geklaag en gezaag. Ik wil een positief project steunen’, zegt hij.

Vijfde Witse-acteur

Hugaerts kandidatuur valt op omdat eerder deze week al bleek dat heel wat acteurs uit de populaire tv-reeks Witse straks mee doen aan de verkiezingen. Het gaat om Dirk Tuypens (PvdA Mechelen), Tine Van den Brande (SP.A Mechelen), Els Olaerts (EOS Willebroek) en Viv Van Dingenen (SOS 2012 Sint-Niklaas). Hugaert wordt nu de vijfde in dat indrukwekkende lijstje.

In Gent vervoegt Daan Hugaert op de SP.A-Groen-lijst trouwens zijn collega-acteur Mieke Bouve, die op de 20ste plaats van de kartellijst staat. Straks staan ze samen op de planken in het nieuwe stuk ‘Stemmen’ van Jo Van Damme tijdens de Gentse Feesten. Een stuk over – jawel – de verkiezingen.

 

Uitgebreid discussiëren over dit onderwerp kan op het forum.