Yvette en Jenny verlaten “Thuis”

Yvette en Jenny

“Thuis” neemt later dit jaar afscheid van de personages Jenny en Yvette, gespeeld door respectievelijk Janine Bischops (73) en Chris Boni (80). Janine Bischops heeft zelf aangegeven dat ze het hoofdstuk van “Thuis” wilde afsluiten.

Chris Boni, die als sinds 2001 Yvette speelt in “Thuis”, zal later dit jaar uit de populaire Eén-reeks verdwijnen. Volgens de makers loopt de rol van Yvette ten einde om een nieuwe wending te geven aan de verhaallijn. “Onze reeks wil een afspiegeling zijn van het leven en het komen en gaan van personages maakt daar deel van uit”, klinkt het.

De 80-jarige actrice zal volgens de schrijvers van “Thuis” op een mooie en gepaste manier uit de reeks geschreven worden, al zijn er nog geen verdere details bekendgemaakt. “Afscheid nemen van Yvette is geen evidente beslissing”, zegt producer Hans Roggen. “Maar een dagelijkse reeks wordt gedreven door verhaallijnen die altijd nieuwe wendingen nemen. We zijn Chris zeer dankbaar voor de vele mooie jaren dat we fantastisch met haar hebben samengewerkt. Haar personage Yvette ligt niet alleen het publiek na aan het hart, maar ook alle medewerkers van “Thuis”, besluit Roggen.

Vertrek op eigen vraag

En ook Janine Bischops verlaat het populaire Eén-programma. Zij vertrekt op eigen vraag. “We betreuren haar beslissing, maar we respecteren ze ook”, zegt Roggen. “Het personage Jenny Verbeeck was er al bij van in het prille begin van “Thuis”, 20 jaar geleden. En ook nu nog is Jenny met al haar ervaring een belangrijk personage die aan anderen de weg toont en raad geeft.”

De schrijvers zoeken nu uit hoe het vertrek van Jenny zal verwerkt worden. De rol van Jenny’s partner Leo Vertongen, gespeeld door Walter Moeremans, blijft wel aanwezig in de reeks.

 

Bron: VRT Deredactie.be – Tessa Rens