Thuisdag 2015

Op zaterdag 23 mei 2015 nodigen de Thuis-acteurs je uit in Leuven voor de jaarlijkse Thuisdag.

Thuis in Leuven

#thuisinleuven is het motto van de Thuisdag dit jaar en dat kon niet toepasselijker gekozen zijn. Heel wat opnames van de populaire reeks vinden plaats in Leuven. Op de Thuisdag komt Thuis dit jaar dus letterlijk thuis.

De acteurs trekken naar verschillende leuke locaties in de Leuvense binnenstad. Die locaties liggen op wandelafstand van elkaar en zijn voor iedereen toegankelijk. De fans kunnen hun dag dus zelf plannen en al wandelend ontdekken wie waar zit.

Say cheese!

Net als vorig jaar delen de acteurs geen handtekeningen uit, maar gaan ze samen met hun fans op de foto. Een unieke gelegenheid om samen met je favoriete acteurs in een sofa te ploffen, een praatje te slaan en je ondertussen te laten fotograferen door een professionele fotograaf.

De handtekeningen van de acteurs worden daarna automatisch op de foto’s geplaatst. Je kan je eigen, unieke foto’s eenvoudig downloaden, zodat je niet onnodig tijd verliest bij het aanschuiven voor een foto. Handig!

Nooit eerder waren er trouwens zoveel acteurs aanwezig op één Thuisdag. Ze maken er dan ook allemaal een erezaak van om erbij te zijn en de fans te ontmoeten.

Collectors item en animatie

Maar er is meer dan alleen een ontmoeting met de acteurs. Alle bezoekers krijgen het fotoboek Thuis in Leuven en een unieke Thuis-poster, twee collector’s items voor iedereen die er die dag bij is. Ze kunnen ook deelnemen aan een Thuisdag-zoektocht door de Leuvense binnenstad en zo Thuis-prijzen in de wacht slepen. De hele dag is er animatie voor jong en oud. En ook MNM-dj Julie Van den Steentekent present om ter plaatse de verslaggeving te doen.

Afsluiten in stijl

Om 17.00 uur sluit de Thuisdag in stijl af op het Ladeuzeplein. MNM-dj Tom De Cock presenteert en Cleymans en Van Geel (met Jelle ‘Jens’ Cleymans en Jonas Van Geel) zetten het plein op zijn kop met een optreden. Dat optreden krijgt bovendien een extra Thuis-toets, die de fans ter plaatse ontdekken.

Als apotheose verzamelen alle acteurs op het podium van het Ladeuzeplein voor een onvergetelijk slotmoment. Oefen thuis alvast om de generiek luidkeels te kunnen meezingen.

Wie, wat, waar? Ontdek het binnenkort

Wie niet kan wachten tot 23 mei, kan vanaf 15 mei zijn Thuisdag al beginnen te plannen. Dan wordt bekendgemaakt welke acteur op welke Leuvense hotspot postvat op 23 mei. Een onlineplan en een smartphone-app helpen om de dag uit te stippelen.

Ter plaatse krijg je ook een plannetje met een stadskaart van Leuven, zodat je gemakkelijk de weg kan vinden naar de verschillende locaties.

Praktisch

zaterdag 23 mei, Mgr. Ladeuzeplein in Leuven

Onthaal vanaf 9.00u. op het Ladeuzeplein
Sets acteurs open van 10.00u. tot 16.30u.
Slotmoment 17.00u. tot 18.30u.

  • tickets in voorverkoop
    Via sherpa.be of 070 443 443*: 10 EUR (exclusief verzendingskosten)* max € 0,30 per oproep
  • tickets aan de kassa
    gratis tot en met 6 jaar
    vanaf 7 jaar: 15 euro

In de ticketprijs is de ontmoeting met de acteurs , het fotoboek “Thuis in Leuven”, een poster met de Thuis-acteurs, downloadbare foto’s met de acteurs , een unieke beleving en alle extra animaties van de partners inbegrepen.

Bereikbaarheid

We raden aan om met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet te komen. De Lijn heeft een grote halte met bussen vanuit de hele regio die toekomen aan het station van Leuven. Van hieruit kan je makkelijk te voet naar het Ladeuzeplein of neem je de bus naar het Ladeuzeplein.

Meer info vind je op www.leuven.be

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers en blinden en slechtzienden kunnen aan het afspraakpunt op het Ladeuzeplein een voorrangsbandje krijgen waarmee ze samen met één begeleider de wachtrij via de uitgang betreden. Begeleiders betalen dezelfde prijs als andere deelnemers.

Van andere andersvaliden (autismespectrumstoornis, mentale handicap …) vraagt de organisatie een attest van een officiële instantie of een medisch attest (niet ouder dan één jaar), omdat de organisatoren als niet-medici niet kunnen oordelen of zij al dan niet in staat zijn om een wachtrij te volgen (de organisatie vraagt dit attest om misbruik te vermijden.)

Rolstoelgebruikers kunnen een beroep doen op de onwheelsapp.com om de toegankelijkheid ter plaatse te bekijken.