“Thuis” raakt verhaal van seksuele dienstverlening aan

Luc & Rosa

Dat de makers van “Thuis” relevante maatschappelijke thema’s in de soap verwerken, is geen geheim meer. Deze keer nemen ze de seksuele dienstverlening onder de loep. Deredactie.be schreeft hierover volgend artikel:

De makers van “Thuis” introduceren een verhaallijn over seksuele dienstverlening aan personen met een beperking. “Dit komt recht uit de realiteit”, zegt producer Hans Roggen. Het personage Luc Bomans wordt door Bob en Rosa op een respectvolle manier geholpen om aan zijn behoefte aan affectie te voldoen.
De soapserie “Thuis” wil met een verhaal over seksuele dienstverlening aan personen met een beperking een taboe doorbreken. Het “Thuis”-personage Luc Bomans kwam door zuurstoftekort anderhalf jaar geleden in een rolstoel terecht.

De voorbije weken werd duidelijk dat Luc steeds meer moeite heeft om zijn behoefte aan affectie onvervuld te zien. Bob en Rosa helpen Luc om zijn probleem op een respectvolle manier aan te pakken.

Donderdag zal voor het eerst een seksuele dienstverlener langskomen bij Luc. “Voor de verhaallijnen van “Thuis” kijken wij gewoon rond. Thema‚Äôs en elementen uit de realiteit verwerken we constant in de levensverhalen van onze personages. Verhalen zoals die van seksuele dienstverlening gebeuren in Vlaanderen”, meldt “Thuis”-producer Hans Roggen.

“Seksualiteit is een basisrecht”

In Vlaanderen ondersteunt het expertisecentrum Aditi vzw mensen met een beperking en ouderen die hun seksualiteit willen beleven en hierbij hulp kunnen gebruiken.

“Het basisrecht op seksualiteit voor personen met een beperking begint met het recht op seksuele ondersteuning en zorg. “Thuis” helpt ons met onze missie om dit verder bespreekbaar te maken”, zegt Steven De Weirdt van Aditi vzw.

 

Bron: VRT Deredactie.be – Ludwig De Wolf