“Thuis” neemt afscheid van Yvette

Wat trouwe fans van “Thuis” al enkele dagen vreesden, is waarheid geworden. Yvette De Schrijver is overleden, de moeder van Simonne en Angèle Backx.

Yvette De Schrijver, een rol voor Chris Boni, stapte in 2001 voor het eerst het leven van de “Thuis”-kijkers binnen. De gepensioneerde cafébazin begon opnieuw een relatie met haar oude liefde Constant, de biologische vaderchris-boni van Simonne. Toen Constant er met het geld van haar andere dochter Angèle vandoor ging, verdween ook Yvette enkele maanden naar Spanje.

Na haar terugkeer, kreeg Yvette een prominentere rol in de serie. Ze ging inwonen bij Frank en Simonne en begon een relatie met Leo Vertonghen. Toen ze te weten kwam dat hij tegelijk ook een affaire had met Jenny, kreeg Yvette een herseninfarct en moest ze enkele maanden herstellen in een rusthuis.

Yvette werd ook de spil in een belangrijke verhaallijn toen bleek dat de baby die Simonne op jonge leeftijd had gekregen helemaal niet overleden was bij de geboorte, maar door Yvette en Simonnes oudere zus Angèle was afgestaan voor adoptie. Wanneer blijkt dat Sam De Witte de biologische dochter is van Simonne, krijgt Yvette een beroerte. Even later wordt ze door Simonne aan de deur gezet.

Dat Boni uit de reeks zou verdwijnen was enkele maanden geleden al aangekondigd. De gebeurtenissen van de voorbije weken waren dan ook eerder de kroniek van een aangekondigde dood. Toen Yvette, die intussen weer bij Simonne inwoonde, van haar kleinkind Kaat hoorde dat Frank haar had aangevallen, stapte ze op haar schoonzoon af en kregen beiden een slaande ruzie. Het werd haar uiteindelijk fataal. Enkele dagen na haar hartstilstand, is ze in haar slaap gestorven.

Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/1.2797559#