Sterre (5) nieuwste ster in ‘Thuis’

Sterre Heyndrickx (5) heeft haar voornaam niet gestolen. Sinds vorige week is ze de nieuwste ster van één-soap ‘Thuis’, waarin ze de rol vertolkt van Sandrine, het pleegdochtertje van Mayra en Ann. “Ik ga de aflevering van maandag nog regelmatig terugzien.”

7618651Sterre mocht vorige week maandag haar debuut maken in Vlaanderens meest bekeken tv-soap. Ze was in een drietal scènes te zien als Sandrine, het pleegdochtertje van dokter Ann en haar vriendin Mayra. De jonge actrice kon met volle teugen genieten van haar tv-optreden. “Ik heb de aflevering zelfs opgenomen, zodat ik later nog eens kan terugkijken. Ik vind het heel leuk om mezelf te kunnen zien op tv”, glimlacht ze.

Kwartiertje verlegen

“Ze doet dat dan ook ongelooflijk goed, hé”, glundert mama Evi Heyndrickx. “Toen ze de set binnenkwam, was ze hooguit een kwartiertje wat verlegen. Maar daarna voelde ze zich direct op haar gemak en was ze weer helemaal zichzelf. Aanvankelijk waren er maar een paar opnames gepland. Maar Sterre heeft het blijkbaar zo goed gedaan heeft dat er daar nog een aantal zijn bijgekomen. Daardoor zal ze zeker tot aan het einde van dit seizoen, in juni, te zien zijn.”

Mama in ‘Spoed’

De appel valt niet ver van de boom. Niet alleen Sterre, maar ook haar mama is een podiumbeest. Evi vertolkte gastrollen in onder meer ‘Thuis’ en ‘Spoed’, toerde acht jaar geleden als een van de eerste Vlaamse stand-up comediennes langs de cultuurcentra en speelt nu al ongeveer vijftien jaar toneel bij Theater Zeemanshuis in Antwerpen. De laatste paar jaren deelt ze daar regelmatig het podium met haar eigen dochter. “Vorig jaar waren we zo samen te zien in de voorstelling ‘Red Star Line’. Sterre speelde daarin een van de kindjes die de oversteek naar de Verenigde Staten maakt. Ze werd opgemerkt door iemand die de castings doet voor ‘Thuis’, die meende dat ze een goede Sandrine zou zijn. Sterre is overigens niet aan haar proefstuk toe. Ze is momenteel ook te zien in de reclamespots van ‘Essent’ en is model voor de reclamefolders van JBC. Eigenlijk staat ze al sinds ze kan stappen op een podium of een catwalk.”

Hoe veelzijdig het meisje ook mag zijn, haar hart lijkt voorlopig wel bij het acteren te liggen. “Ik vind dat gewoon superleuk”, zegt Sterre. “Voor de opnames van ‘Thuis’ moest ik heel vaak naar mensen lopen en zij tilden me dan op om me te knuffelen. Ik vind het alleen een beetje spijtig dat ik zo weinig tekst had. Het is mijn droom om ooit eens Mega Mindy te kunnen spelen. Of om Josje op te volgen bij K3!”

“Ze heeft haar voornaam zeker niet gestolen”, knipoogt Evi. “Ik vind het allemaal wel grappig. Zolang ze het zelf maar plezant blijft vinden. Dat is het belangrijkste.”

Bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-hemiksem/sterre-5-nieuwste-ster-in-thuis-a2279588/?utm_source=hootsuite&utm_medium=Social&utm_campaign=socialredactie&utm_content=nieuws
Afbeelding: Benoit De Freine