Myriam Bronzwaar na burn-out: “Ik wil mijn grenzen nooit meer overschrijden”

In ‘Thuis’ trouwt Julia dan toch met Luc. Actrice Myriam Bronzwaar (49), die Julia speelt in ‘Thuis’, heeft een heftig jaar achter de rug. Precies een jaar geleden belandde ze na een angstaanval in de kliniek. De actrice bleek zowel fysiek als mentaal op door het vele werk, voor zowel tv als theater. Bronzwaar had een zware burn-out en een depressie. “Ik ben weer helemaal de oude, maar nooit wil ik mijn grenzen nog overschrijden”, stelt ze in Dag Allemaal.

myriam_0Bronzwaar besloot haar leven drastisch om te gooien, zette een stop op haar toneelopdrachten en verdween zes maanden uit ‘Thuis’. Eind december, na een periode van veel rusten en therapie, maakte ze haar comeback in de reeks.

Sterker, weerbaarder
“Ik ben nu sterker, weerbaarder, vol energie. Die rustperiode heeft me deugd gedaan. Ik zal nooit meer te veel hooi op m’n vork nemen, nooit meer m’n grenzen aftasten. Laat staan dat ik ze overschrijd. Maar ik ben blij dat ik er weer kan invliegen”.

Bruidsjurk
In ‘Thuis’ trouwt haar personage Julia vrijdag met de ‘foute’ Luc. Bronzwaar is nooit getrouwd maar is al acht jaar samen met Alex. Ze vond het wel leuk voor haar tv-huwelijk zelf de bruidsjurk te kiezen. “Het was héérlijk om die te dragen. Vier dagen dan nog, want zo lang duurden de opnamen van ‘onze’ bruiloft”.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/2270918/2015/03/31/Julia-uit-Thuis-na-burn-out-Ik-wil-mijn-grenzen-nooit-meer-overschrijden.dhtml