Katrien (Lotte Vannieuwenborg) verlaat Thuis

Thuis neemt eind dit jaar afscheid van het personage Katrien Snackaert. Daarmee komt er een einde aan de vijf jaar lange samenwerking tussen Thuis en actrice Lotte Vannieuwenborg, die in onderling overleg wordt stopgezet.

 

Op 25 januari 2008 dook Lotte Vannieuwenborg voor het eerst op in Thuis, samen met Tina Maerevoet. Zij vertolken sindsdien de rollen van Katrien en Paulien Snackaert, de dochters van Julia. Na vijf jaar hebben Thuis en Lotte Vannieuwenborg samen een punt gezet achter de samenwerking.

 

Thuis-producer Wim Janssen:

“Na vijf vruchtbare jaren in de reeks zal Katrien dit jaar haar vleugels uitslaan. We hebben die keuze gemaakt omdat de verhaallijn van Katrien op dit moment op was. Maar wanneer we afscheid nemen van een personage, wil dat in fictieland jammer genoeg ook zeggen dat we afscheid nemen van een fijne collega. We hebben leuke tijden beleefd met Lotte en willen haar ontzettend hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking de voorbije vijf jaar en haar inzet voor en bijdrage aan Thuis.”

 

Lotte Vannieuwenborg vult aan:

“Ik heb vijf jaar met heel veel plezier deel uitgemaakt van de Thuis-ploeg. Als jonge, beginnende actrice was het een fijne carrièrestart. Maar zowel ikzelf als de schrijvers voelden dat het verhaal van Katrien stilaan uitverteld was. Daarom leek het ons ook beter om na vijf jaar in schoonheid afscheid te nemen van het personage. Katrien vliegt uit en ook ik wil graag mijn vleugels uitslaan en andere dingen verkennen. Ik neem afscheid met een warm hart en wens al mijn collega’s het allerbeste!”

 

Lotte Vannieuwenborg speelde in totaal in ongeveer duizend Thuis-afleveringen mee. Haar personage zal nog tot eind 2012 te zien zijn in Thuis.

 

Uitgebreid discussiëren over dit onderwerp kan op het forum.