Jelle Cleymans neemt afscheid van Thuis

Jelle Cleymans stapt uit de populaire Eén-soap “Thuis”. De 30-jarige acteur was na acht jaar en meer dan 600 afleveringen toe aan een nieuwe uitdaging. Cleymans en de makers van “Thuis” hebben in de beste verstandhouding afscheid genomen van elkaar.

Jelle Cleymans begon zijn mediacarrière bij Ketnet en bijna acht jaar geleden werd de intussen 30-jarige acteur geïntroduceerd in de soapserie “Thuis” op Eén als Jens De Belder. De Belder was toen het vriendje van Paulien (Tina Maerevoet, links op foto bovenaan).

Meer dan 600 afleveringen later acht Jelle Cleymans de tijd rijp om zich meer te focussen op het presenteren van radio- en tv-programma’s en het schrijven van muziek.

“Ik ben dit jaar dertig geworden en vond dit het goede moment om even achterom te kijken naar wat ik al allemaal gedaan heb, maar ook vooruit te blikken naar wat ik nog wil gaan doen. Het verrast me dat ik ondertussen al meer dan zeven jaar meedraai in “Thuis”. Als het plezant is, gaat de tijd snel natuurlijk”, aldus Cleymans.

“Nooit tegen mijn zin gewerkt”

“Ik vond het een eer deel te mogen uitmaken van het grote succes dat “Thuis” nu is. Ik zal altijd heel fier zijn dat ik heb kunnen meedraaien in zo een prachtige reeks, met zoveel prachtige collega’s, zowel voor als achter de schermen. Ik ben blij dat ik nooit tegen mijn zin ben moeten gaan werken.”

“Na bijna acht jaar voel ik dat de tijd rijp is om andere horizonten op te zoeken. Ik ga nu de tijd nemen om nog meer te schrijven. Je zal me ook meer in het theater vinden, maar misschien hoor je me ook wel op de radio, want ik presenteer momenteel afwisselend “Middagpost” op Radio 2, regio Antwerpen.”

Wanneer de laatste aflevering met Jelle Cleymans wordt uitgezonden en hoe hij uit “Thuis” verdwijnt, is nog niet bekend.

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/1.2493155