Janine Bischops stapt over naar ‘Familie’

Kijkers reageerden begin dit jaar geschokt en sociale media liepen over van ongeloof: het plotse overlijden van Jenny in de Eén-soap ‘Thuis’ beroerde Vlaanderen. Oók actrice Janine Bischops (74) zelf. Maar haar afscheid van tv was niet voor lang, blijkt nu. Vanaf november heeft ze een gastrol in de VTM-reeks ‘Familie’, de grote concurrent van ‘Thuis’.

Janine Bischops besliste vorig jaar om na 21 jaar uit Thuis te stappen. Een wrang afscheid, omdat de Antwerpse actrice ze zich niet meer gelukkig voelde op de set. De scenaristen lieten haar alter ego daarop tijdelijk verhuizen naar Marokko, waar ‘Jenny’ in februari onverwacht overleed.

De fans kunnen nu opgelucht ademhalen. Vanaf november is Bischops – althans voor even – opnieuw op tv te zien, vertelde ze vanochtend bij radiozender JOE. Ze geeft gestalte aan Brigitte De Wulf, de 65-jarige moeder van Lars en Amelie De Wulf – gespeeld door Kürt Rogiers en Erika Van Tielen.

Koel en afstandelijk

In tegenstelling tot haar volkse personage in Thuis, geeft Janine Bischops deze keer gestalte aan een eerder koele en afstandelijke vrouw. De goede levensstandaard van haar gezin intact houden, was voor Brigitte altijd absolute prioriteit. Zelfs al ging dat ten koste van de band met haar kinderen Lars en Amélie. Falen of zich emotioneel opstellen was nooit een optie. Dat de komst van Brigitte kort, maar bijzonder krachtig zal zijn, staat vast. Zij dropt immers een bom die bij alle personages nog lang zal nazinderen…

Bommetje

“Toen TvBastards – de makers van Familie – me vroeg om de rol van Brigitte te spelen, heb ik geen moment getwijfeld”, zegt Janine Bischops. “De uitdaging is groot om na ‘Thuis’ opnieuw in een tv-reeks mee te spelen. Ik voel me zoals voetballer Neymar: van de ene goede ploeg naar de andere. De rol van Brigitte is er één die over de tong zal gaan. Ze is geen hartelijke, volkse vrouw zoals Jenny in ‘Thuis’ was. Bovendien mag ik bij mijn komst in ‘Familie’ meteen een bommetje droppen dat een effect zal hebben op verschillende ‘Familie’-personages. Spannend!”

Janine Bischops wordt eind september verwelkomd op de set van Familie. Op dinsdag 21 november 2017 maken de ‘Familie’-kijkers voor het eerst kennis met haar personage.