Het nieuwe Thuis-boek: “(On)gewenst”

In het najaar van 2014 kwam het Thuis-boek “Doodgezwegen” op de markt. Vanaf 28 april is het nieuwe boek te koop, (On)gewenst.

 

In de aflevering van vrijdag 24 april kwamen Sam, Tim en de miljoenen Thuis-kijkers te weten wie de moeder van Sam is: Simonne Backx. Het geheim werd onthuld door Angèle Backx, de zus van Simonne, die voor deze verhaallijn even terugkeert naar het Thuis-dorp.

 

Ongewenst

De korte inhoud van het boek:

“Was ik (on)gewenst?” Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen…

 

De auteur van het boek is Annelies Lafleur. Ze behoort al sinds dag 1 bij het vaste schrijfteam van Thuis en kent de personages zeer goed.

 

Het boek wordt uitgegeven bij Borgerhoff en Lamberigts en is te koop voor 17,50 euro.