Het leven na ‘Thuis’ voor Bert Verbeke

media_xll_7571884Voor ex-Thuisacteur Bert Verbeke gaat binnenkort een droom in vervulling: dan stelt hij zijn allereerste solovoorstelling voor aan het publiek. In ‘Beter dan ik’ leren we Bert Verbeke kennen, een tv-vedette die ontslagen wordt, hoe sterk verschilt dit personage van de echte Bert Verbeke?

Bert Verbeke: “Feit en fictie liggen zeer dicht bij elkaar, in het stuk zitten veel echte elementen, maar ook veel onwaarheden. Wat het publiek over mij denkt vind ik niet zo belangrijk, als ze maar een fijne avond beleven. Mensen die mij echt kennen, weten hoe de vork aan de steel zit.”

Sinds je Stars for life won, weet iedereen dat je naast acteren ook kan zingen, doe je daar iets mee in Beter dan ik?
“Het is een verhaal doorspekt met liedjes, een beetje in de stijl van Kommil Foo en Wouter Deprez, artiesten naar wie ik opkijk. Ik was al twee jaar bezig met het schrijven van Neder­lands­talige liedjes. Met die liedjes is tekstschrijver Jo Van Damme aan de slag gegaan om een voorstelling op mijn maat te maken.”

Is er een groot verschil tussen acteren voor tv en voor theater?
“In essentie is de job natuurlijk hetzelfde: een verhaal zo goed mogelijk vertellen. Toch is er ook een groot verschil. Op een set zit de magie tussen actie en cut, daarna moet je maanden wachten om het eindresultaat te zien. Op het theater moet alles in het hier en nu gebeuren: het is winnen of verliezen. Ik ben dan ook altijd erg zenuwachtig voor ik op moet, op zo’n moment vraag ik me wel eens af waarom ik deze job gekozen heb.” (lacht)

Lukt het nog om te slapen nu de première in zicht is?
“Vreemd genoeg ben ik nu meer ontspannen dan twee maanden geleden, misschien omdat we al een paar try-outs achter de rug hebben. Maar het is wel erg spannend, omdat twee van mijn grote passies, acteren en muziek, voor het eerst samenkomen in deze solo.”

Zien we je ooit nog terug in Thuis?
“Dat is niet meteen mijn bedoeling. Ik mis de ploeg van Thuis wel, maar de dag dat ik niet meer graag naar de set zou gaan, begon dichter te komen en dan weet je dat het tijd is voor iets nieuws. Ik krijg nu heel andere kansen; zo speel ik de hoofdrol in Lee & Cindy C, de eerste langspeelfilm van Stany Crets en heb ik een rol in de crimireeks Coppers op VTM, genoeg variatie om me niet te vervelen.”

Interesse om de theatershow ‘beter dan ik’  te gaan bewonderen? Meer info vind je hier: http://www.garifuna.be/content/agenda 

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/32942/Goesting/article/detail/2257679/2015/03/19/Is-er-leven-na-Thuis-voor-Bert-Verbeke.dhtml