Femke wordt Thuispersoonlijkheid van het Jaar!

De stembussen zijn gesloten; de uitslag van de grote pop poll Thuispersoonlijkheid van het Jaar is bekend! We weten nu wie de begeerde trofee mee naar (T)huis mag nemen.

Na drie voorrondes gingen Bram, Eddy, Femke, Frank, Jens, Marianne, Nancy, Peggy, Simonne en Tim door naar de grote finale. Op de Thuisfansite en het Thuisforum werden in die finale uiteindelijk 779 stemmen uitgebracht, een ongezien ongelooflijk ongeëvenaard record!

Van die 779 stemmen gingen er slechts 10 naar Peggy en zij eindigt daarmee op de weinig benijdenswaardige laatste plaats. Zij was na de voorrondes als beste runner up opgepikt om mee te strijden om het roemrijke ticket in de finale. Een triest laagterecord werd echter haar deel. Jens wordt met bijna drie keer zo veel stemmen (28) voorlaatste.

De resultaten op het Thuisforum en op de Thuisfansite waren min of meer gelijk lopend, zeker wat de top en de staart van het peloton betrof, daar waren beide publieken het duidelijk eens met elkaar. Niet zo voor de plaatsen 4 – 5 – 6 – 7 en 8. Op het Thuisforum valt Simonne net buiten het podium maar op de Thuisfaniste wordt ze pas 8e. Het omgekeerde zien we bij haar echtgenoot Frank: waar die op het Thuisforum op een bedroevende 8e plaatst eindigt, laat hij op de Thuisfansite de helft van de finalisten nog achter zich.

Het moet wel gezegd: de stemmen lagen in de middenmoot erg dicht bij elkaar. Zo haalt Frank (5e) maar drie stemmen meer dan Marianne (6e) die maar twee stemmen meer heeft dan Eddy (7e) die op zijn beurt maar 2 stemmen meer telt dan Simonne (8e).

Over de top-3 bestond er dus geen discussie en de gouden, zilveren en bronzen plak gingen dan ook unaniem naar dezelfde personages.

Bijna 1 op de 3 kiezers riep Femke tot absolute winnares uit. Femke wordt met 233 stemmen achter haar naam de Thuispersoonlijkheid van het Jaar! Bram haalt het met drie stemmen verschil maar nipt van Tim. Pittig detail: in de voorronde haalde Tim op de Fansite nog 14 stemmen méér dan Bram. Bram wordt door velen erg gemist en waarschijnlijk won hij daardoor aan populariteit.

De andere personages volgden op ruime afstand en kwamen tijdens de finale eigenlijk nooit in het stuk voor. Nancy werd nog verdienstelijk vierde.

Hier is de volledige uitslag met het behaalde aantal stemmen:

1.  FEMKE: 233
2.  BRAM: 143
3.  TIM: 140
4.  NANCY: 56
5.  FRANK: 46
6.  MARIANNE: 43
7.  Eddy: 41
8.  SIMONNE: 39
9.  JENS: 28
10. PEGGY: 10

 

Uitgebreid discussiëren over dit onderwerp kan op het thuisforum.