Erik Goris (Guy De Herdt) verlaat Thuis

Nadat zijn rol als de grote liefde van zatte Rita in de VTM-soap Familie was uitgeschreven, vond acteur Erik Goris snel onderdak bij de Eén-concurrent ‘Thuis’. Maar ook daar is zijn liedje verrassend snel weer uitgezongen. Eind oktober verdwijnt zijn personage Guy al van het scherm.


Eriks laatste draaidag dateert al uit juni. “Het was behoorlijk heftig, dat zal zich wel nog vertalen op het scherm. Daarna was er een bescheiden drink en een speechke”, vertelt Erik in Dag Allemaal.
Van wrange gevoelens is er echter geen sprake. “Ik mag mijn pollekes kussen dat ik na ‘Familie’ zo snel audities mocht doen bij ‘Thuis’. Aangezien ik de slechterik speelde, wist ik dat mijn vertrek er zat aan te komen. Uiteindelijk ben ik langer mogen blijven dan vooraf gepland. Al hoop je natuurlijk altijd dat het wat langer zal duren”, gaat de 57-jarige acteur verder.
Tikkende tijdbom

Thuis-producer Wim Janssen bevestigt het vertrek van Erik. “De verhaallijn van Guy was uit. Sinds hij een einde maakte aan het leven van Fien, is hij voor de kijker een tikkende tijdbom geworden. We hadden trouwens al op voorhand uitgemaakt dat dit personage een kortere passage zou maken in ‘Thuis’, maar omdat hij het zo goed neerzette, hebben we zijn verhaallijn nog een heel stuk uitgebreid. Nu belandt Guy echter in een onmogelijke situatie”, aldus de producer in het weekblad.
Over hoe Guy precies uit de serie verdwijnt, rept noch de acteur noch de producer met een woord, maar “het zal niet onopgemerkt voorbijgaan”, verzekert Janssen.

Bron: hln.be