David Magiels

Met Bob De Moor duikt binnenkort een nieuw gezicht op in ‘Thuis’. De Moor vertolkt vanaf 3 april de rol van David Magiels, de vader van Mayra. Hij voelt zich meteen thuis. Op dinsdag 3 april maken de Eén-kijkers kennis met David Magiels (Bob De Moor), de vader van Mayra (Muriel Bats). David is een vlotte, charmante en avontuurlijke man die zich overal snel thuis voelt, maar af en toe ook heel impulsief kan zijn.

Mayra is in de wolken met het bezoek. Haar vader woont namelijk al enkele jaren in Kaapverdië, het vaderland van zijn overleden echtgenote Isaura, de moeder van Mayra. Maar elk jaar keert hij terug naar België om zijn dochters te bezoeken.

Mayra wil David graag voorstellen aan haar vriendin Ann (Monika Van Lierde), maar het aanbod om in het doktershuis te komen logeren, slaat hij vriendelijk af. David heeft een panische angst van dokters en ziekenhuizen; een verblijf in een doktershuis ziet hij dus helemaal niet zitten. Hij verkiest een kamer in Zus & Zo, waar hij al snel een graag geziene gast wordt.

Charme troef
Rosa (Annick Segal) en Jenny (Janine Bischops) zijn gecharmeerd door Davids charismatische uitstraling en Waldek (Bart Van Avermaet), Eddy (Daan Hugaert) en Frank (Pol Goossen) ontdekken dat David niet alleen een bierliefhebber maar ook een echte bierkenner is. Meer nog, in een ver verleden heeft David nog in een brouwerij gewerkt. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en David springt mee op de (bier)kar. De mannen bundelen hun krachten, kennis en connecties, in de hoop ooit hun grote droom waar te maken en een eigen bier op de markt te brengen.

Intussen heeft David zo veel gehoord over Marianne (Leah Thys) en Geert (Peter Rouffaer) dat hij hen absoluut wil ontmoeten. Hij nodigt hen uit voor een kennismakingsetentje, samen met Ann en Mayra. David maakt als vlotte verteller meteen een goede indruk op Marianne en Geert. Marianne ervaart hij als een zeer pittige dame, en met Geert klikt het – ondanks zijn beroep – ook erg goed.

Na een medische ingreep neemt David op uitdrukkelijk verzoek van Ann en Marianne dan toch zijn intrek in het doktershuis. Geert is blij met een man meer in huis. Marianne, daarentegen, zou wel eens snel spijt kunnen krijgen van haar beslissing. Wanneer David het niet zo nauw neemt met de regels van het huis, komt het tot een uiterst gênante confrontatie tussen David en de vrouw des huizes…

Over Bob De Moor
De rol van David wordt vertolkt door Bob De Moor, een Gentse acteur en regisseur met een rijkgevulde carrière in de theaterwereld en op televisie. Hij begon zijn theatercarrière in 1969 bij verschillende kamertheaters zoals Arca, Malpertuis, De Tijd en De Korre. Van 1994 tot 2000 was hij artistiek leider van De Korre en van 2001-2009 stond hij aan het hoofd van Theater Malpertuis. Tussendoor dook hij ook op in televisiereeksen zoals ‘De Bossen van Vlaanderen’, ‘De Paradijsvogels’ en vertolkte hij gastrollen in onder meer ‘Heterdaad’, ‘Flikken’, ‘Buiten de Zone’, ‘Katarakt’, ‘Witse’ en ‘Het Goddelijke Monster’. De Moor is ook de bezieler van het Vernieuwd Gents Volkstoneel, waar volkstheater wordt gebracht in het Gents in voorstellingen als De vis, De mannen en De jongens. Vanaf 3 april zal Bob De Moor te zien zijn in ‘Thuis’.

 

 

Uitgebreid discussiëren over dit onderwerp kan op het forum.