Cois nooit meer te zien in Thuis

Ingehaald als absolute held, maar na twee flops aan de kant geschoven: Steph Goossens zat de voorbije 30 maanden thuis te wachten tot zijn 3-jarig contract met VIER afliep. Vorige dinsdag, 1 oktober, was het zover.

stephgoossens

“Ik ben niet kwaad op VIER”, verrast hij. “Zij hebben correct gehandeld. Wat ik ­helaas niet kan zeggen van de VRT. Hun belofte dat ik kon terugkomen als Cois Pelkmans in ‘Thuis’, hebben ze koudweg ­gebroken. Bij mijn afscheid op de set van ‘Thuis’ is duidelijk gezegd dat Cois Pelkmans altijd mocht terug­keren. De scenaristen hebben hem nooit dood laten gaan, zodat dit ook effectief kon.”

“Vorig jaar vroeg een VRT-medewerker: ‘Hoe zit het, Steph? Straks loopt je contract af bij VIER: kom je dan terug naar ‘Thuis’?’ Ik heb de productie én de directie van de VRT laten weten dat ik dat wel zag zitten. Eén van de grote piefen – ik noem geen namen – heeft me geantwoord: ‘We kijken ernaar uit om je weer in ons midden te verwelkomen, Steph.’ Maar enkele maanden later kreeg ik ineens een telefoontje: ‘Cois komt niet terug. De scenaristen zien geen verhaallijnen meer voor het personage.'”

 

Bron: hln.be