Alex (11) en Tom Waes spelen mee in ‘Thuis’

Tom Waes is op 16 juni te zien in een gastrol in Thuis. Maar let die avond vooral op het meisje dat in de serie naast Tom zit: Alex Van Hooijdonk, een 11-jarig meisje dat botkanker overwon. Alex wou heel graag in Thuis spelen en kreeg waar voor haar geld.

thuis_a3802_makeawish_640

Het was Café Corsari dat samen met Make-a-Wish de droom van Alex uit Wildert in vervulling liet gaan. Alex kreeg twee jaar geleden te horen dat ze botkanker had en had als wens om in Thuis mee te mogen spelen. Café Corsari stuurde stamgast Tom Waes uit om Alex te begeleiden.

Het meisje kreeg bij Thuis een rondleiding, mocht opnames bijwonen en ontmoette naast Joy Anna Thielemans ook een aantal andere acteurs. De kers op de taart kwam er toen Alex mocht meespelen in een scene, naast Joy Anna én naast Tom Waes, die voor de gein ook een gastrol kreeg.


Eerst haar terug, dan in Thuis

Alex beleefde volgens haar vader de dag van haar leven bij Thuis. ‘Ze wou al langer meespelen in Thuis, maar door de behandeling was ze fel vermagerd en ook kaal geworden. Eerst wil ik mijn haar terug, zei ze. Nu heeft ze uiteindelijk toch kunnen meespelen. Ze was totaal verrast, echt verstijfd toen ze bij Thuis aankwam. Het is aandoenlijk hoeveel steun Alex krijgt van familie, vrienden op school, de mensen van het UZ Leuven, zelfs van mensen die ze niet kende. En nu dit: geweldig.’